Pelletkachel kopen Akersloot

Vergelijk installateurs pelletketels Akersloot

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Akersloot kopen stelt je in de gelegenheid om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij de pelletkachel-vergelijker lees je omvangrijke info die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 1921

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van velerlei facetten. Denk aan: jouw soort woning, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1921
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Akersloot zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Monolitik 10 air van het merk Kalon / Giove GroupMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €900
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Castricumverbruikt 2900 kWh stroom en stookt 2900 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €161,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Akersloot vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de HR ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Akersloot waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Akersloot

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een groene en relatief goedkope keuze: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €800 per installatie.

pelletkachel installateurs in akersloot


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. De meeste installateurs zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u speciale vragen aangaande jouw huis. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op uw verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of juist een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga aan de slag met een erkende installateur in Akersloot. Houd rekening met recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Akersloot


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Akersloot?

Hedendaags vind je allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel / pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €850 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Libeccio 80 Evo (Dielle SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL TECNA (CADEL SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Sprint Acciaio (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Akersloot. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1920, 1921.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!