Pelletkachel kopen Berg en Terblijt

Vergelijk installateurs pelletketels Berg en Terblijt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Berg en Terblijt kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verscheidene soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze tool ontdek je actuele details die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 modellen:

  kachel installateur 6325

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels velerlei aspecten. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6325
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Berg en Terblijt iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de ivo.safe 9 kW water+ van het merk WodtkeOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €850
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Valkenburg aan de Geulconsumeert 2940 kWh stroom en stookt 2940 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €172,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Berg en Terblijt vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je CV-ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel consumenten gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Berg en Terblijt waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Berg en Terblijt

Een andere goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De pelletketel wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een bewuste en relatief goedkope mogelijkheid: beperkte vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in berg-en-terblijt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de details en misschien de offerte toegezonden moet worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u diverse vragen met betrekking tot uw woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als de kleur en de grootte zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en kies een goede installateur in Berg en Terblijt. Vraag om beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Berg en Terblijt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Berg en Terblijt?

Hedendaags vind je allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt honderden pelletkachel en pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar niet misselijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is schommelt tussen €700 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • MCZ SUITE HYDRO 15 (MCZ), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • I-DEA Idro Quadra 9S (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,5 [KW], €1400 subsidie.
 • HSP 6 PELLETTO (grande) 432.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Berg en Terblijt. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6325.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!