Pelletkachel kopen Schin op Geul

Vergelijk installateurs pelletketels Schin op Geul

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schin op Geul kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van onze tool lees jij veelzijdige gegevens die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 6305

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, de wensen, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6305
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Schin op Geul zeker een goede optie. Een voorbeeld is de SC 75 van het merk Esperia Technology S.R.LOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1450
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Valkenburg aan de Geulgebruikt 2940 kWh stroom en 2940 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €172,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Schin op Geul vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer woningeigenaren overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Schin op Geul waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (april 2024) wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Schin op Geul

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel is toepasbaar voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een bewuste en prijstechnisch interessante optie: beperkte broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in schin-op-geul


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. De meeste aannemers werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen belangrijke vragen met betrekking tot jouw woning. Belangrijk zijn het type woning, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als uitstraling en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga aan de slag met een professionele installateur in Schin op Geul. Kijk naar beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schin op Geul


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Schin op Geul?

Momenteel bestaan er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs erg serieus. Het exacte bedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €450 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • MCZ EGO HYDRO (MCZ), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.
 • I-DEA Idro Angolo 9S (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,5 [KW], €1400 subsidie.
 • HSP 6 PALLAZZA-III 534.08 (grande) (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Schin op Geul. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6305.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!