Pelletkachel kopen Weesp

Vergelijk installateurs pelletketels Weesp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Weesp kopen biedt jou de kans om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden verscheidene installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door onze tool check jij accurate aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 1381

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door meerdere facetten. We spreken over: huis-specificaties, het stoomniveau, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWeesp
Postcode1381
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31150 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€134,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Weesp zeer interessant. Bijvoorbeeld de Rittium 7 CTP 6kW van het merk Tim SistemOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Weespgebruikt 2640 kWh stroom en 2640 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €134,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Weesp vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio bewoners gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Weesp waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Weesp

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel draagt zorg voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een groene en besparende oplossing: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €750 per model.

pelletkachel installateurs in weesp

Plaatsen in de omgeving:

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en wellicht een offerte verstuurd zal worden. Veel aannemers focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen diverse vragen omtrent uw woonobject. Belangrijk zijn het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van de info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als uitstraling en de afmetingen doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies een professionele installateur in Weesp. Bekijk de referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Weesp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Weesp?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend niet misselijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €500 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Pasubio (EuroAlpi), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Luke (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Sofia 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Weesp. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1380, 1381, 1382, 1383, 1384.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!