Pelletkachel kopen Huizen

Vergelijk installateurs pelletketels Huizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Huizen kopen stelt je in de gelegenheid om een huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit velerlei type installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze tool tref jij handige aanbevelingen die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 1271

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verschillende zaken. Belangrijk zijn: jouw type woning, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHuizen
Postcode1271
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Huizen een uitstekende optie. Denk aan de Extra stove 11 van het merk Esperia Technology S.R.LMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Huizengebruikt 2970 kWh stroom plus nog eens 2970 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €159,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Huizen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de HR ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel woningeigenaren gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Huizen waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Huizen

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijs-interessante oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €900 per kachel.

pelletkachel installateurs in huizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte toegezonden mag worden. Veel specialisten focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we verschillende vragen ten aanzien van jouw woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als het design en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga voor een betrouwbare installateur in Huizen. Check de ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Huizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Huizen?

Tegenwoordig zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet mis. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €600 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • PG 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Cornelia 10 (Castelmonte SRL), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • INSERTO CRYSTAL (TSP), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Huizen. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1270, 1271, 1272, 1273, 1274, 1275, 1276, 1277.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!