Pelletkachel kopen Blaricum

Vergelijk installateurs pelletketels Blaricum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Blaricum kopen maakt het mogelijk om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met verschillende type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van onze tool check jij praktische adviezen die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 1261

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van verschillende factoren. Belangrijk zijn: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBlaricum
Postcode1261
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M32080 M3
Stroomverbruik kWh3900 kWh
Gemiddelde energierekening€224,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Blaricum misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Sally van het merk EdilKaminMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1100
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Blaricumverbruikt 3900 kWh stroom plus 3900 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €224,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Blaricum vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat huizenbezitters gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Blaricum waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is daarom zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Blaricum

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel is toepasbaar voor het CV systeem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als duurzame en kostenbesparende oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in blaricum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte toegezonden zal worden. Veel aannemers focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen omtrent uw huis. U kunt denken aan de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van de data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als uitstraling en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies een goed bekendstaande installateur in Blaricum. Houd rekening met beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Blaricum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Blaricum?

Tegenwoordig zijn er allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend niet mis. Het totaalbedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen de €850 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Extra stove ESP 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • ALPINA LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Dorica Pidra Supreme Metalcolor (Thermorossi), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Blaricum. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1260, 1261, 1262, 1272.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!