Pelletkachel kopen Gooise Meren

Vergelijk installateurs pelletketels Gooise Meren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gooise Meren kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We onderscheiden tal van type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze website doorzoek jij bruikbare gegevens die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 1400

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van specifieke aspecten. Bijvoorbeeld: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1400
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Gooise Meren wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Easy Crono HR van het merk COLA srl -Gruppo FerroliMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1500
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Gooise Merengebruikt 3120 kWh stroom plus 3120 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €179,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Gooise Meren vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat mensen denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Gooise Meren waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in mei 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Gooise Meren

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en voordelige mogelijkheid: minder uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in gooise-meren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en mogelijke offerte toegezonden mag worden. De meeste adviseurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen inzake uw woning. Relevant zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van uw gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook factoren als de kleur en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga aan de slag met een goede installateur in Gooise Meren. Kijk naar klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gooise Meren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Gooise Meren?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs aanlokkelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €400 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • KS 100 / WO 125 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • NOIR LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 7 CTP 8kW (Tim Sistem), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Gooise Meren. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1222, 1400, 1401, 1402, 1403, 1404, 1405, 1406.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente