Pelletkachel kopen Almere

Vergelijk installateurs pelletketels Almere

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Almere kopen opent nieuwe deuren om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit meerdere modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels onze website tref je samengestelde details die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 1301

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met verscheidene aspecten. Denk aan: type huis, het doel, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFlevoland
GemeenteAlmere
Postcode1301
Netnummer036 (+3136)
Gasverbruik M3440 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€95,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Almere geen gek idee. Een voorbeeld is de Ecofire Anita idro 15 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €850
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Almeregebruikt 3090 kWh stroom en 3090 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €95,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Almere vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een gasketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 9 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel mensen gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Almere waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Almere

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en kostenbesparende mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €1250 per model.

pelletkachel installateurs in almere


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte aangeleverd kan worden. De meeste specialisten zijn actief in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen wat vragen die gaan over het woonobject. Relevant zijn het type woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het gewenste model en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en maak een keuze voor een goede installateur in Almere. Let op reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Almere


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Almere?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is ligt tussen €650 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • DP 30 (Daiwa), vermogen 30,7 [KW], €1535 subsidie.
 • Milù 14 (Ambiente & Calore), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Mavi (Ravelli), vermogen 6,9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Almere. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1300, 1301, 1302, 1303, 1305, 1309, 1311, 1312, 1313, 1314, 1315, 1316, 1317, 1318, 1319, 1320, 1321, 1322, 1323, 1324, 1325, 1326, 1327, 1328, 1329, 1331, 1332, 1333, 1334, 1335, 1336, 1338, 1339, 1341, 1343, 1349, 1351, 1352, 1353, 1354, 1355, 1356, 1357, 1358, 1359, 1361, 1362, 1363.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!