Pelletkachel kopen De Kwakel

Vergelijk installateurs pelletketels De Kwakel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Kwakel kopen maakt het mogelijk om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan diverse modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van onze vergelijker ontdek jij samengestelde toelichtingen die helpen bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 1424

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan meerdere aspecten. Belangrijk zijn: type woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteUithoorn
Postcode1424
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Kwakel een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Dubai van het merk EcoforestOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Uithoorngebruikt 2930 kWh stroom plus 2930 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €150,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel De Kwakel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio Hollanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in De Kwakel waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in De Kwakel

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieubewuste en aantrekkelijke installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1450 per systeem.

pelletkachel installateurs in de-kwakel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar welk adres details en eventuele offerte toegezonden kan worden. Veel monteurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je verschillende vragen omtrent de woning. U kunt denken aan de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels de gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als de kleur en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in De Kwakel. Kijk naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Kwakel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in De Kwakel?

Recent kun je gebruik maken van meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk verleidelijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt vinden we terug tussen €550 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • LX up 12 Video Mirror (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR10C-W (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • EVO³ 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in De Kwakel. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1424.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!