Pelletkachel kopen Volkel

Vergelijk installateurs pelletketels Volkel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Volkel kopen stelt jou in staat om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met verschillende type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van deze pagina bekijk jij toepasbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 5408

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode5408
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Volkel geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de STAR COMFORT AIR UP van het merk MCZEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Udenconsumeert 3320 kWh stroom plus 3320 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €168,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Volkel vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je CV-ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de Hollanders overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Volkel waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Volkel

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en aantrekkelijke oplossing: lagere CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €800 per product.

pelletkachel installateurs in volkel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en tevens de offerte toegezonden kan worden. De meeste monteurs plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je belangrijke vragen m.b.t. het huis. Onder andere het soort huis, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als ambiance en de afmetingen hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en kies voor een goede installateur in Volkel. Houd rekening met reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Volkel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Volkel?

Hedendaags vind je allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk niet misselijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €900 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Klizia 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • MARTE HR (Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Marcus 16,5 kW (EvaCalor), vermogen 16,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Volkel. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5408.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!