Pelletkachel kopen Noordlaren

Vergelijk installateurs pelletketels Noordlaren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noordlaren kopen is bij uitstek geschikt om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan verschillende type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van onze tool bekijk je uitgebreide gegevens die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9479

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van diverse onderdelen. Je kunt denken aan: jouw soort huis, het doel, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Postcode9479
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31850 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Noordlaren zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de MP973 van het merk Gruppo PiazzettaOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €650
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Harengebruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €190,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Noordlaren vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een gasketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer Hollanders preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Noordlaren waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2022) lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Noordlaren

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieuvriendelijke en voordelige installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, biomassa is goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per ketel.

pelletkachel installateurs in noordlaren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte aangeleverd moet worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn relevante vragen omtrent het huis. U kunt denken aan de categorie woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op de info kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en selecteer een professionele installateur in Noordlaren. Houd rekening met recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Noordlaren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Noordlaren?

Tegenwoordig zijn er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletketel en pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €850 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • LP up 9, Icona Black (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.10-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Camino Idro 25 (TSP), vermogen 21,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Noordlaren. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9479.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!