Pelletkachel kopen Kerk Avezaath

Vergelijk installateurs pelletketels Kerk Avezaath

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kerk Avezaath kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er bestaan diverse kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van deze website check jij praktische info die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 4017

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4017
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kerk Avezaath iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Blade H 18 van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Tielgebruikt 2930 kWh stroom en nog eens 2930 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Kerk Avezaath vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer mensen oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Kerk Avezaath waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kerk Avezaath

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een bewuste en besparende optie: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1150 per product.

pelletkachel installateurs in kerk-avezaath


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en mogelijke offerte toegezonden mag worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen een aantal vragen die gaan over jouw woning. Denk aan de categorie woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op uw gegevens kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als de kleur en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en ga voor een betrouwbare installateur in Kerk Avezaath. Check de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kerk Avezaath


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Kerk Avezaath?

Tegenwoordig zijn er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard erg aantrekkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €800 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • Irma (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Dustin 20 (densan), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Vision HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Kerk Avezaath. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4017.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!