Pelletkachel kopen Zennewijnen

Vergelijk installateurs pelletketels Zennewijnen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zennewijnen kopen stelt je in de gelegenheid om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met verschillende installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze vergelijker lees jij bruikbare info die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 4062

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door specifieke onderdelen. Onder andere: huis-specificaties, het doel, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4062
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zennewijnen zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Norma RR6-RU van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1250
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Tielverbruikt 2930 kWh stroom en 2930 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Zennewijnen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Zennewijnen waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zennewijnen

Een andere populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en kostenbesparende beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €750 per installatie.

pelletkachel installateurs in zennewijnen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en tevens de offerte toegezonden moet worden. De meeste installateurs zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we speciale vragen die gaan over uw huis. Denk aan de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je ingevulde data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als ambiance en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en selecteer een goed bekendstaande installateur in Zennewijnen. Vraag naar recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zennewijnen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Zennewijnen?

Hedendaags vind je veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €900 en €1350. Je kunt denken aan:

 • Irma Plus (Extraflame), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Libeccio 80 Evo (Dielle SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Sprint Acciaio (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Zennewijnen. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4062.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!