Pelletkachel kopen Eede

Vergelijk installateurs pelletketels Eede

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eede kopen biedt jou de kans om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er zijn verscheidene type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels de pelletkachel-vergelijker lees je accurate informatie die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 modellen:

  kachel installateur 4529

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels verschillende randvoorwaarden. Belangrijk zijn: type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4529
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Eede iets om te overwegen. Denk aan de Klin Comfort Air van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €650
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Sluisgebruikt 2540 kWh stroom en 2540 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €146,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Eede vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je CV-ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer Hollanders overwegen een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Eede waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Eede

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als bewuste en kostenbesparende oplossing: lagere broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €950 per ketel.

pelletkachel installateurs in eede


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en tevens de offerte verstuurd zal worden. De meeste experts focussen zich op hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen over het huis. Voorbeelden zijn het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door je data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het design en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga voor een goed bekendstaande installateur in Eede. Check de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Eede


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Eede?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €400 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • P955 (Gruppo Piazzetta), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Fusion 10.2C (Elledi), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Rinus (Duroflame), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Eede. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4529.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!