Pelletkachel kopen Urmond

Vergelijk installateurs pelletketels Urmond

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Urmond kopen biedt jou de kans om huizen duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn meerdere kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl bekijk jij omvangrijke info die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 6129

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels meerdere aspecten. Onder andere: jouw type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteStein
Postcode6129
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Urmond zeer interessant. Een voorbeeld is de Halo (Air) van het merk MCZEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €800
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Steinverbruikt 3250 kWh stroom plus 3250 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €173,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Urmond vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een gasketel. Deze ketel werkt op biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer bewoners denken na over een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Urmond waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Urmond

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model kan benut worden voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en kostenbesparende optie: minder CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €950 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in urmond


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en wellicht een offerte verstuurd kan worden. De meeste aannemers werken in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we speciale vragen die gaan over uw woonobject. Onder andere het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van de ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of zelfs een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als en soort kachel en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en ga aan de slag met een geschikte installateur in Urmond. Check de recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Urmond


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Urmond?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen €900 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • CLUB AIR UP (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Piro Plus (ITC), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • P961 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Urmond. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6129.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!