Pelletkachel kopen Kruisland

Vergelijk installateurs pelletketels Kruisland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kruisland kopen stelt je in de gelegenheid om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met velerlei type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door onze tool lees je praktische adviezen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 4756

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Onder andere: jouw type huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4756
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kruisland zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Extra stove 11 van het merk Esperia Technology S.R.LNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Steenbergengebruikt 3270 kWh stroom en nog eens 3270 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €168,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Kruisland vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio mensen preferereneen inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Kruisland waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Kruisland

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie kan gebruikt worden voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieuvriendelijke en besparende mogelijkheid: minder vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1300 per installatie.

pelletkachel installateurs in kruisland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. De meeste installateurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u diverse vragen ten aanzien van je woning. Bijvoorbeeld het type woning, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door uw info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of juist een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als het design en de afmetingen hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en kies een uitstekende installateur in Kruisland. Check de verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Kruisland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Kruisland?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletkachel of pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs extra interessant. Het exacte bedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €850 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • HSP 6 home-WT 538.08 (Haas & Sohn), vermogen 10 [KW], €1400 subsidie.
 • Futura 15 (EvaCalor), vermogen 13,5 [KW], €675 subsidie.
 • Ande (EdilKamin), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Kruisland. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4756.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!