Pelletkachel kopen Nieuw-Vossemeer

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuw-Vossemeer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuw-Vossemeer kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan velerlei soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door onze website check je veelzijdige raadgeving die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 4681

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan verschillende factoren. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4681
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuw-Vossemeer misschien we dé oplossing. Denk aan de P962 van het merk Gruppo PiazzettaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Steenbergenverbruikt 3270 kWh stroom plus 3270 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €168,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Nieuw-Vossemeer vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je gasketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer mensen kiezen voor een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Nieuw-Vossemeer waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuw-Vossemeer

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel draagt zorg voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een bewuste en prijs-interessante optie: minder CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1400 per kachel.

pelletkachel installateurs in nieuw-vossemeer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en misschien de offerte aangeleverd mag worden. Veel installateurs zijn actief in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we speciale vragen m.b.t. jouw woning. Onder andere de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als ambiance en de grootte zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en selecteer een goed bekendstaande installateur in Nieuw-Vossemeer. Houd rekening met referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuw-Vossemeer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Nieuw-Vossemeer?

Hedendaags vind je diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn honderden pelletkachel & pelletketel systemen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard extra interessant. Het subsidiebedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €800 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Samanta TH (Gruppo Piazzetta), vermogen 15,6 [KW], €1400 subsidie.
 • BM 75 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Twin (EdilKamin), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Nieuw-Vossemeer. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4681.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!