Pelletkachel kopen De Heen

Vergelijk installateurs pelletketels De Heen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Heen kopen stelt je in de gelegenheid om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan diverse kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze tool check je actuele info die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 4655

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan allerlei facetten. We spreken over: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4655
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Heen geen gek idee. Dat kan zijn de Evia van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Steenbergenconsumeert 3270 kWh stroom en 3270 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €168,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel De Heen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel consumenten neigen naar een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in De Heen waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in De Heen

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieubewuste en aantrekkelijke beslissing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in de-heen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en mogelijke offerte verstuurd moet worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u relevante vragen inzake je woning. Relevant zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als ambiance en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga voor een uitstekende installateur in De Heen. Kijk naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Heen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in De Heen?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €850 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • CLEMY (SUPERIOR) (Gruppo Piazzetta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • ESA 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Pellkamin 10 (EdilKamin), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in De Heen. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4655.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!