Pelletkachel kopen Dinteloord

Vergelijk installateurs pelletketels Dinteloord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dinteloord kopen stelt je in de gelegenheid om een woning zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met tal van modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door onze website doorzoek je veelzijdige raadgeving die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 4671

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van velerlei randvoorwaarden. Onder andere: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4671
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dinteloord misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de IDRO-REDON-GL24 van het merk KalorOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €850
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Steenbergengebruikt 3270 kWh stroom en 3270 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €168,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Dinteloord vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer mensen oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Dinteloord waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Dinteloord

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model is geschikt voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en relatief goedkope beslissing: minder CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per product.

pelletkachel installateurs in dinteloord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de informatie en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. De meeste monteurs zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u diverse vragen die gaan over je huis. Relevant zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van uw ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als en soort kachel en de grootte zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in Dinteloord. Vraag om referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Dinteloord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Dinteloord?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk niet mis. Het totaalbedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €800 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • P988 THERMO (Gruppo Piazzetta), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.
 • PG 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Story (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Dinteloord. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4670, 4671.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!