Pelletkachel kopen Arnemuiden

Vergelijk installateurs pelletketels Arnemuiden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Arnemuiden kopen maakt het mogelijk om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden verschillende type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via deze website doorzoek jij uitgebreide raadgeving die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 type kachels:

  kachel installateur 4341

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan velerlei aspecten. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4341
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2430 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Arnemuiden zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de IDRO SMART 25 van het merk Dielle SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €1250
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Middelburgverbruikt 2430 kWh stroom en 2430 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €131,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Arnemuiden vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat mensen oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Arnemuiden waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Arnemuiden

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt gebruikt voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een groene en aantrekkelijke optie: beperkte vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in arnemuiden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en wellicht een offerte verstuurd kan worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen die gaan over je woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van uw data kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als kleur / design en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en ga in zee met een erkende installateur in Arnemuiden. Houd rekening met verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Arnemuiden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Arnemuiden?

Momenteel bestaan er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel of pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €400 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • T23 (Ferroli), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.
 • Sirena (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • Dustin 17 (densan), vermogen 17,5 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Arnemuiden. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4340, 4341.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!