Pelletkachel kopen Noordeinde

Vergelijk installateurs pelletketels Noordeinde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noordeinde kopen stelt jou in staat om je woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit verschillende modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij onze vergelijker bekijk je toepasbare toelichtingen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 8079

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met verscheidene zaken. Bijvoorbeeld: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8079
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Noordeinde iets om te overwegen. Denk aan de Rave 80 van het merk RavelliOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1450
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oldebroekgebruikt 3180 kWh stroom en 3180 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €176,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Noordeinde vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Nederlanders neigen naar een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Noordeinde waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Noordeinde

Een effectieve en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Het systeem kan gebruikt worden voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een groene en besparende installatie: lagere CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1450 per model.

pelletkachel installateurs in noordeinde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte toegezonden kan worden. De meeste installateurs plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen relevante vragen ten aanzien van uw huis. Denk aan het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of liever een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als en soort kachel en de grootte zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en kies voor een geschikte installateur in Noordeinde. Vraag om ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Noordeinde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Noordeinde?

Hedendaags vind je allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk verleidelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €650 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • First 8 (Red Pod), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Aida 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Pretty Decor en Glass (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Noordeinde. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8079.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!