Pelletkachel kopen Hattemerbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Hattemerbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hattemerbroek kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met velerlei installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl bekijk jij toepasbare raadgeving die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 8094

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. diverse factoren. Bijvoorbeeld: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8094
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hattemerbroek misschien we dé oplossing. Denk aan de Ecofire Marisa 10 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oldebroekverbruikt 3180 kWh stroom plus nog eens 3180 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €176,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hattemerbroek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Deze installatie stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Hattemerbroek waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hattemerbroek

Een efficiënte en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie kan benut worden voor verwarming van de woning en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieuvriendelijke en prijs-interessante keuze: lagere vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €950 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in hattemerbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en tevens de offerte aangeleverd moet worden. De meeste installateurs werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen die gaan over jouw woning. Voorbeelden zijn het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van de info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als het gewenste model en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en ga voor een goed bekendstaande installateur in Hattemerbroek. Let op klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hattemerbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Hattemerbroek?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit duizenden pelletketel & pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs verleidelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen €900 en €1300. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Corso (Rika), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Anita 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Pretty V (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hattemerbroek. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8094.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!