Pelletkachel kopen Zwolle

Vergelijk installateurs pelletketels Zwolle

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zwolle kopen maakt het mogelijk om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van deze website bekijk je accurate informatie die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 8001

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere aspecten. Onder andere: woning-specificaties, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteZwolle
Postcode8001
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zwolle misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Diadema Idro van het merk ExtraflameOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zwollegebruikt 2670 kWh stroom en nog eens 2670 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €137,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Zwolle vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een gasketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer consumenten kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Zwolle waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zwolle

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een bewuste en besparende mogelijkheid: beperkte uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €800 per kachel.

pelletkachel installateurs in zwolle


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie de details en mogelijke offerte toegezonden kan worden. Veel bedrijven zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je wat vragen ten aanzien van uw woonobject. U kunt denken aan de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als het design en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Zwolle. Houd rekening met beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zwolle


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Zwolle?

Hedendaags vind je verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar zeer belangrijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €600 en €1350. Je kunt denken aan:

 • SPCN11 – Silence 11 (EvaCalor), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • LX up 12 Icoca Black (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • RED ALTHEA MULTI AIR (Unifire), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Zwolle. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8000, 8001, 8002, 8003, 8004, 8007, 8011, 8012, 8013, 8014, 8015, 8016, 8017, 8019, 8021, 8022, 8023, 8024, 8025, 8026, 8028, 8031, 8032, 8033, 8034, 8035, 8041, 8042, 8043, 8044, 8045.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!