Pelletkachel kopen t Loo

Vergelijk installateurs pelletketels t Loo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in t Loo kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar pellets. Het betreft geperste houtkorrels. We onderscheiden meerdere type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels pelletkachelrevolutie.nl check jij bruikbare info die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 8095

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere facetten. Bijvoorbeeld: type woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8095
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in t Loo wellicht iets voor jou. Denk aan de Rittium 3P van het merk Tim SistemMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Oldebroekconsumeert 3180 kWh stroom en 3180 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €176,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel t Loo vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Hollanders oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in t Loo waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in t Loo

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie wordt aangeraden voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en prijstechnisch interessante installatie: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, biomassa is goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €750 per systeem.

pelletkachel installateurs in t-loo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welke klant informatie en tevens de offerte aangeleverd mag worden. De meeste aannemers zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we relevante vragen inzake je huis. Belangrijk zijn de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als het design en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga in zee met een uitstekende installateur in t Loo. Vraag om klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in t Loo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in t Loo?

In de huidige situatie zijn er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk verleidelijk. De totale subsidie dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €700 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Roco RAO (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Audrey 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Ramses (Moretti Design), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in t Loo. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8095.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!