Pelletkachel kopen Wezep

Vergelijk installateurs pelletketels Wezep

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wezep kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden meerdere soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je handige adviezen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 8091

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door velerlei onderdelen. Belangrijk zijn: woning-specificaties, het doel, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8091
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wezep zeer interessant. Denk aan de LUCE LP9 van het merk CAMINETTIOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Oldebroekconsumeert 3180 kWh stroom plus 3180 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €176,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Wezep vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Wezep waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wezep

Een effectieve en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en kostenbesparende beslissing: minder vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €650 per systeem.

pelletkachel installateurs in wezep


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en tevens de offerte aangeleverd mag worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u relevante vragen over de woning. Onder andere het soort huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als ambiance en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en selecteer een goede installateur in Wezep. Vraag om ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wezep


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Wezep?

Hedendaags vind je meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletketel & pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €550 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Roco Multi-air (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Anita 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Pretty V Glamour (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Wezep. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8090, 8091, 8096.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!