Pelletkachel kopen Oosterwolde

Vergelijk installateurs pelletketels Oosterwolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosterwolde kopen opent nieuwe deuren om uw huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan meerdere type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl ontdek je toepasbare adviezen die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8097

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan velerlei aspecten. Belangrijk zijn: jouw soort woning, wat het doel is, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8097
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosterwolde zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de ivo.tec 9 kW water+ van het merk WodtkeOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oldebroekverbruikt 3180 kWh stroom en 3180 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €176,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Oosterwolde vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een CV-ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer Nederlanders neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Oosterwolde waar experts u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oosterwolde

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel zorgt voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijs-interessante keuze: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €850 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in oosterwolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. De meeste monteurs werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je speciale vragen over je huis. Relevant zijn het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het design en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga voor een betrouwbare installateur in Oosterwolde. Bekijk de referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oosterwolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Oosterwolde?

Er zijn op dit moment allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen €400 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Domo (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Audrey 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Sixty C (Moretti Design), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Oosterwolde. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8097.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!