Pelletkachel kopen Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Vergelijk installateurs pelletketels Nuenen, Gerwen en Nederwetten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nuenen, Gerwen en Nederwetten kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit tal van soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van deze website doorzoek jij toepasbare details die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5671

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei aspecten. Bijvoorbeeld: type huis, de wensen, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteNuenen, Gerwen en Nederwetten
Postcode5671
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nuenen, Gerwen en Nederwetten misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Shard van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwettengebruikt 3390 kWh stroom en 3390 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €185,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Nuenen, Gerwen en Nederwetten vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer Hollanders denken na over een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Nuenen, Gerwen en Nederwetten waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in april 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie wordt aangeraden voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een bewuste en besparende installatie: lagere CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1150 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in nuenen-gerwen-en-nederwetten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en wellicht een offerte toegezonden zal worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn verschillende vragen inzake de woning. Bijvoorbeeld het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van uw data kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook aspecten als en soort kachel en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Vraag naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nuenen, Gerwen en Nederwetten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Nuenen, Gerwen en Nederwetten?

Hedendaags vind je meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend extra interessant. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €450 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Blade H 22 (EdilKamin), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Sweet (CADEL SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Saint Moritz Silent (Thermorossi), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5670, 5671, 5672, 5673, 5674.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente