Pelletkachel kopen Nuenen

Vergelijk installateurs pelletketels Nuenen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nuenen kopen maakt het mogelijk om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt tal van soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van onze website check je uitgebreide info die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 5671

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels specifieke factoren. We spreken over: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteNuenen, Gerwen en Nederwetten
Postcode5671
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nuenen wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de MILANO8-WKR van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwettengebruikt 3390 kWh stroom en 3390 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €185,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Nuenen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de HR ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Legio huizenbezitters gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Nuenen waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nuenen

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie kan gebruikt worden voor een CV toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een bewuste en prijs-interessante mogelijkheid: minder vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per installatie.

pelletkachel installateurs in nuenen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je belangrijke vragen ten aanzien van je woning. Denk aan de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van je ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als uitstraling en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en maak een keuze voor een goede installateur in Nuenen. Kijk naar klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nuenen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Nuenen?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt duizenden pelletketel en pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €650 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • MIA16 (Kalor), vermogen 15,2 [KW], €760 subsidie.
 • MIKA EVO (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Angela Plus SP (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Nuenen. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5670, 5671, 5672, 5673, 5674.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!