Pelletkachel kopen Noordwijkerhout

Vergelijk installateurs pelletketels Noordwijkerhout

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noordwijkerhout kopen opent nieuwe deuren om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden velerlei soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van deze pagina lees je accurate raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 2210

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van velerlei aspecten. Belangrijk zijn: type huis, de wensen, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijkerhout
Postcode2210
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Noordwijkerhout zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Orchidea – Moonlight – Mariquita type TI 14 van het merk UNGARO S.r.L.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Noordwijkerhoutverbruikt 3050 kWh stroom en nog eens 3050 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €151,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Noordwijkerhout vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je gasketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer woningeigenaren oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Noordwijkerhout waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Noordwijkerhout

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieubewuste en relatief goedkope installatie: minder uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €700 per installatie.

pelletkachel installateurs in noordwijkerhout


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welk adres details en mogelijke offerte verstuurd zal worden. Veel bedrijven zijn actief in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen diverse vragen ten aanzien van je woning. Denk aan het type huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de info maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of juist een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het gewenste model en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en selecteer een betrouwbare installateur in Noordwijkerhout. Bekijk de reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Noordwijkerhout


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Noordwijkerhout?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over duizenden pelletkachel en pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk verleidelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €450 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Iside Idro 2.0 (Extraflame), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • Pupilla / Pupilla Lux (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Alma 11.0C (Fontana SRL), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Noordwijkerhout. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2191, 2210, 2211, 2212.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente