Pelletkachel kopen Lisse

Vergelijk installateurs pelletketels Lisse

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lisse kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met tal van installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl bekijk jij uitgebreide info die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 2161

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van velerlei aspecten. Bijvoorbeeld: jouw type huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLisse
Postcode2161
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2920 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Lisse een uitstekende optie. Denk aan de BABY 9,5 van het merk FLUMENFIREOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Lisseverbruikt 2920 kWh stroom en 2920 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €144,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Lisse vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio woningeigenaren denken na over een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Lisse waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Lisse

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een groene en besparende mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1300 per installatie.

pelletkachel installateurs in lisse


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de details en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste bedrijven focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u wat vragen m.b.t. uw huis. Belangrijk zijn de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of liever een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als uitstraling en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en maak een keuze voor een professionele installateur in Lisse. Kijk naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Lisse


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Lisse?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is ligt tussen €500 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Comfort Idro (Extraflame), vermogen 12,6 [KW], €1400 subsidie.
 • WAVE acciaio (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Versus (Fontana SRL), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Lisse. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2160, 2161, 2162, 2163.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!