Pelletkachel kopen Noordwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Noordwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noordwijk kopen stelt je in de gelegenheid om een huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden velerlei kachels, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van deze website bekijk je veelzijdige info die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 2201

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van verscheidene variabelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijk
Postcode2201
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Noordwijk geen gek idee. Bijvoorbeeld de Falo 1Cp van het merk ExtraflameOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €500
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordwijkgebruikt 2970 kWh stroom plus 2970 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €155,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Noordwijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer Hollanders overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Noordwijk waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Noordwijk

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieubewuste en voordelige keuze: lagere CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €450 per installatie.

pelletkachel installateurs in noordwijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. De meeste installateurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u belangrijke vragen inzake de woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als en soort kachel en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga voor een uitstekende installateur in Noordwijk. Houd rekening met referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Noordwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Noordwijk?

Momenteel bestaan er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen €450 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Melinda Idro Steel 2.0 (Extraflame), vermogen 14,2 [KW], €1400 subsidie.
 • FAST (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Aura 9.0 (Fontana SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Noordwijk. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2200, 2201, 2202, 2203, 2204.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!