Pelletkachel kopen Hillegom

Vergelijk installateurs pelletketels Hillegom

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hillegom kopen is bij uitstek geschikt om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl check jij samengestelde info die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 2180

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door meerdere factoren. Denk aan: jouw type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteHillegom
Postcode2180
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hillegom een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Vertigo 6.5 van het merk Fontana SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hillegomverbruikt 2960 kWh stroom plus 2960 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €150,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Hillegom vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een HR ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer Hollanders denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Hillegom waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hillegom

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieubewuste en prijs-interessante oplossing: beperkte CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in hillegom


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de informatie en tevens de offerte verzonden kan worden. De meeste experts doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u diverse vragen inzake de woning. Relevant zijn het type woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van je verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als kleur / design en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en selecteer een professionele installateur in Hillegom. Let op klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hillegom


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Hillegom?

Hedendaags vind je velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk verleidelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €800 en €1400. Je kunt denken aan:

 • LUCIA PLUS (Extraflame), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Sprint Maiolica (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • AT18 (Ferroli), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Hillegom. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 2121, 2180, 2181, 2182.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!