Pelletkachel kopen Rogat

Vergelijk installateurs pelletketels Rogat

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rogat kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. We onderscheiden verscheidene type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze tool lees je praktische aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 7949

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door verschillende zaken. Denk aan: jouw soort woning, wat het doel is, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7949
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rogat zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Evita van het merk Savvas Gekas & SonEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €750
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Meppelverbruikt 2750 kWh stroom plus 2750 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Rogat vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Rogat waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Rogat

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem is toepasbaar voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en besparende installatie: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €600 per model.

pelletkachel installateurs in rogat


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welk adres details en eventuele offerte verstuurd moet worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen een aantal vragen aangaande jouw woonobject. U kunt denken aan de grootte van de woning de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op uw data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook aspecten als uitstraling en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele experts en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Rogat. Kijk naar referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rogat


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Rogat?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel / pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk niet mis. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €450 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Duo 9 (Ravelli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Viktor 8 (airplus) / Torsby (Nordic Fire), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • EGO HYDROMATIC 12 (MCZ), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Rogat. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7949.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!