Pelletkachel kopen De Schiphorst

Vergelijk installateurs pelletketels De Schiphorst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Schiphorst kopen stelt jou in staat om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden verschillende soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels onze vergelijker doorzoek je uitgebreide raadgeving die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 7966

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels specifieke facetten. We spreken over: type woning, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7966
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in De Schiphorst een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de MP973 van het merk Gruppo PiazzettaOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €600
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Meppelconsumeert 2750 kWh stroom en 2750 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel De Schiphorst vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer mensen gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in De Schiphorst waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in De Schiphorst

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een bewuste en kostenbesparende optie: lagere vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1300 per ketel.

pelletkachel installateurs in de-schiphorst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel aannemers werken in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen die gaan over je woonobject. Belangrijk zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en kies een goede installateur in De Schiphorst. Houd rekening met referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in De Schiphorst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in De Schiphorst?

Recent kun je gebruik maken van allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan honderden pelletkachel en pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar extra interessant. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen €800 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • HRB 120 (Ravelli), vermogen 12,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Adler Firecube L (Olimpia-Splendid S.p.A.), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Inserto D10 (Mondena Italia), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in De Schiphorst. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7966.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!