Pelletkachel kopen Nijeveen

Vergelijk installateurs pelletketels Nijeveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nijeveen kopen stelt je in de gelegenheid om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt diverse modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van onze website doorzoek je toepasbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 7948

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van verscheidene facetten. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7948
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nijeveen misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Mavi van het merk RavelliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1450
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Meppelverbruikt 2750 kWh stroom en stookt 2750 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €150,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Nijeveen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een gasketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Nederlanders kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Nijeveen waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Nijeveen

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Deze installatie is toepasbaar voor verwarming van de woning en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en besparende keuze: lagere broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in nijeveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en eventuele offerte verzonden zal worden. De meeste monteurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen over uw huis. Relevant zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als de kleur en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en selecteer een goede installateur in Nijeveen. Vraag naar referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nijeveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Nijeveen?

Tegenwoordig zijn er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel of pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk niet mis. Het exacte bedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen €950 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • Montraux type Emily / Young 110 (Ravelli), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Ilvar 9 / Thor 9 (Nordic Fire), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • SUITE HYDROMATIC 24 (MCZ), vermogen 23,9 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Nijeveen. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7948.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!