Pelletkachel kopen De Moer

Vergelijk installateurs pelletketels De Moer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Moer kopen opent nieuwe deuren om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit diverse modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels de pelletkachel-vergelijker lees jij accurate gegevens die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5176

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan verschillende factoren. Belangrijk zijn: type woning, de wensen, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5176
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Moer iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de P 7 Air van het merk SenkoOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €500
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Loon op Zandgebruikt 3420 kWh stroom en 3420 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €170,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel De Moer vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel huizenbezitters denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in De Moer waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in De Moer

Een andere goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel kan benut worden voor verwarming van de woning en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een duurzame en prijs-interessante beslissing: minder vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1150 per systeem.

pelletkachel installateurs in de-moer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en misschien de offerte aangeleverd kan worden. De meeste adviseurs zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we een aantal vragen m.b.t. het huis. Denk aan het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als het gewenste model en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en selecteer een uitstekende installateur in De Moer. Let op referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Moer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in De Moer?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk erg serieus. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €400 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ambria 6kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Viviana Plus (Extraflame), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Winteröfen 105 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in De Moer. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5176.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!