Pelletkachel kopen Kaatsheuvel

Vergelijk installateurs pelletketels Kaatsheuvel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kaatsheuvel kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan diverse kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels de pelletkachel-vergelijker check je veelzijdige info die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 5171

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels meerdere randvoorwaarden. Belangrijk zijn: type huis, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5171
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kaatsheuvel iets om te overwegen. Denk aan de PLUS B9 / ELISABETTA PLUS B9 van het merk L’ArtisticoMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Loon op Zandgebruikt 3420 kWh stroom en 3420 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €170,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Kaatsheuvel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de consumenten overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Kaatsheuvel waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kaatsheuvel

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een groene en aantrekkelijke optie: lagere broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in kaatsheuvel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. Veel uitvoerders zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen belangrijke vragen m.b.t. jouw huis. U kunt denken aan de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de info kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als uitstraling en de afmetingen doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en kies een geschikte installateur in Kaatsheuvel. Vraag om reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Kaatsheuvel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Kaatsheuvel?

Er zijn op dit moment veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard verleidelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is varieert tussen de €900 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • I-dea 9 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Tosca Plus (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Winteröfen 125 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Kaatsheuvel. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5170, 5171, 5172.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!