Pelletkachel kopen Sassenheim

Vergelijk installateurs pelletketels Sassenheim

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sassenheim kopen maakt het mogelijk om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. We onderscheiden meerdere soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij deze pagina lees jij uitgebreide info die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie type kachels:

  kachel installateur 2170

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verschillende facetten. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2170
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sassenheim wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Reeva 7 van het merk RavelliNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Teylingenverbruikt 3090 kWh stroom en 3090 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €153,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Sassenheim vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer consumenten overwegen een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Sassenheim waar consultants u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Sassenheim

Een alternatieve is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Deze installatie is geschikt voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een groene en aantrekkelijke keuze: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €600 per kachel.

pelletkachel installateurs in sassenheim


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. Veel experts zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen die gaan over het huis. U kunt denken aan de categorie woning, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als ambiance en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en kies voor een goede installateur in Sassenheim. Vraag om ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Sassenheim


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Sassenheim?

Momenteel bestaan er meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard niet mis. De totale subsidie waar je recht op hebt schommelt tussen de €850 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • OSTRO IDRO 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.
 • NOIR LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Dali 90 (CS-Thermos), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Sassenheim. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2166, 2170, 2171, 2172.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!