Pelletkachel kopen Enumatil

Vergelijk installateurs pelletketels Enumatil

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Enumatil kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn tal van soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van deze website bekijk jij accurate details die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 9812

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels specifieke randvoorwaarden. Belangrijk zijn: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9812
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Enumatil zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de MCR TR. Vulcano – 10 kW Vesuvio van het merk PN MetalOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Leekverbruikt 3070 kWh stroom en 3070 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €177,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Enumatil vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat Nederlanders kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Enumatil waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2022) kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Enumatil

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een bewuste en voordelige beslissing: beperkte CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per model.

pelletkachel installateurs in enumatil


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en eventuele offerte verstuurd zal worden. De meeste aannemers zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we diverse vragen ten aanzien van je huis. Denk aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als uitstraling en de grootte hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en ga aan de slag met een professionele installateur in Enumatil. Houd rekening met verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Enumatil


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Enumatil?

In de huidige situatie zijn er velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard niet mis. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €850 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Dustin 14 (densan), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Polly (Austroflamm), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.10C-AWAR (AMG S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Enumatil. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9811, 9812.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!