Pelletkachel kopen Midwolde

Vergelijk installateurs pelletketels Midwolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Midwolde kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit tal van modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl lees jij samengestelde raadgeving die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 9355

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door diverse onderdelen. Belangrijk zijn: huis-specificaties, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9355
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Midwolde een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Botero van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €750
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Leekverbruikt 3070 kWh stroom en stookt 3070 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €177,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Midwolde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio woningeigenaren neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Midwolde waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is daardoor wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Midwolde

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem zorgt voor de CV installatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een milieubewuste en prijs-interessante keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in midwolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de details en mogelijke offerte verzonden mag worden. De meeste aannemers focussen zich op een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen omtrent het huis. Belangrijk zijn het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als en soort kachel en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en kies een goed bekendstaande installateur in Midwolde. Kijk naar beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Midwolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Midwolde?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen €900 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Favilla FP15 (Clam), vermogen 13,5 [KW], €675 subsidie.
 • Ray water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Pidra 13 Saint Moritz (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Midwolde. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9355.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!