Pelletkachel kopen Lettelbert

Vergelijk installateurs pelletketels Lettelbert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lettelbert kopen is bij uitstek geschikt om het huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden velerlei soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van deze pagina ontdek jij bruikbare informatie die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 9827

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door allerlei onderdelen. Denk aan: jouw soort woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9827
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lettelbert geen gek idee. Denk aan de Duo 9 van het merk RavelliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Leekverbruikt 3070 kWh stroom en stookt 3070 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €177,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Lettelbert vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat bewoners oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Lettelbert waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Lettelbert

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en voordelige beslissing: minder broeikasuitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €900 per installatie.

pelletkachel installateurs in lettelbert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar wie de productinfo en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. Veel experts plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we diverse vragen die gaan over de woning. Belangrijk zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook factoren als ambiance en de maatvoering spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en selecteer een goed bekendstaande installateur in Lettelbert. Check de ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lettelbert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Lettelbert?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €450 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Dustin 28 (densan), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Anna / Paula (Bronpi), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.
 • WATT9-K (AMG S.p.A.), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Lettelbert. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9827.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!