Pelletkachel kopen Tolbert

Vergelijk installateurs pelletketels Tolbert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tolbert kopen biedt jou de kans om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan tal van soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van deze pagina check je uitgebreide informatie die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 9356

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan allerlei variabelen. Onder andere: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9356
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Tolbert misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Fiorella Air van het merk LaminoxEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1400
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Leekconsumeert 3070 kWh stroom en stookt 3070 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €177,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Tolbert vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de CV-ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer Hollanders preferereneen inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Tolbert waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juli 2022) wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Tolbert

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De ketel is toepasbaar voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en relatief goedkope mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €750 per installatie.

pelletkachel installateurs in tolbert

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. De meeste installateurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je wat vragen omtrent uw huis. Belangrijk zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of meer een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook zaken als en soort kachel en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en kies voor een geschikte installateur in Tolbert. Vraag naar klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tolbert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Tolbert?

Hedendaags vind je verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €950 en €1200. Je kunt denken aan:

 • LP up 6 Armor (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • PAT water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Pidra 13 Lienz Idra (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Tolbert. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9356.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!