Pelletkachel kopen Oudkarspel

Vergelijk installateurs pelletketels Oudkarspel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudkarspel kopen stelt je in de gelegenheid om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden tal van modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl check jij omvangrijke adviezen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 1724

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels meerdere zaken. Onder andere: jouw type woning, het doel van de kachel, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1724
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudkarspel iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Thor 12 air van het merk Kalon / Giove GroupMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1150
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Langedijkgebruikt 3030 kWh stroom en 3030 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €148,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Oudkarspel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel mensen overwegen een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Oudkarspel waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oudkarspel

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en prijs-interessante optie: lagere vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €700 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in oudkarspel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel installateurs zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen die gaan over uw huis. Denk aan het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga voor een professionele installateur in Oudkarspel. Houd rekening met beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oudkarspel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Oudkarspel?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan duizenden pelletkachel / pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend zeer belangrijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen €400 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Arianna 10 (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 20 MAJO.IDRO20-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Monde (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Oudkarspel. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1724.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!