Pelletkachel kopen Koedijk

Vergelijk installateurs pelletketels Koedijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Koedijk kopen opent nieuwe deuren om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan velerlei type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van deze website lees je toepasbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 1832

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van verschillende zaken. Belangrijk zijn: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1832
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Koedijk misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de MCR TR. Vulcano – 10 kW Lava van het merk PN MetalMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Langedijkgebruikt 3030 kWh stroom en 3030 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €148,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Koedijk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je HR ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer mensen denken na over een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Koedijk waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Koedijk

Een nieuwe is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Het systeem draagt zorg voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een duurzame en besparende beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1050 per ketel.

pelletkachel installateurs in koedijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de details en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. De meeste uitvoerders werken in hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je verschillende vragen omtrent je woonobject. Relevant zijn het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels je gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of meer een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als uitstraling en de grootte zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en kies voor een professionele installateur in Koedijk. Houd rekening met verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Koedijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Koedijk?

Tegenwoordig zijn er allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt duizenden pelletkachel en pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is varieert tussen €500 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Dustin 24 (densan), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • H20 (BIODOM 27 d.o.o.), vermogen 18,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Vision Ermetica (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Koedijk. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1830, 1832.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!