Pelletkachel kopen Noord-Scharwoude

Vergelijk installateurs pelletketels Noord-Scharwoude

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noord-Scharwoude kopen stelt jou in staat om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit meerdere kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze tool doorzoek je samengestelde toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 type modellen:

  kachel installateur 1723

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van allerlei aspecten. Belangrijk zijn: jouw soort woning, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1723
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Noord-Scharwoude zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Italfuoco8-N-B van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1000
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Langedijkgebruikt 3030 kWh stroom plus 3030 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €148,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Noord-Scharwoude vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Noord-Scharwoude waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Noord-Scharwoude

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie kan benut worden voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een bewuste en besparende optie: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per installatie.

pelletkachel installateurs in noord-scharwoude


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en tevens de offerte verzonden kan worden. De meeste monteurs werken in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen wat vragen over uw woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als en soort kachel en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en selecteer een goede installateur in Noord-Scharwoude. Bekijk de referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Noord-Scharwoude


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Noord-Scharwoude?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen €500 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Cortina 9 (CS-Thermos), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 20 MAJO.IDRO20-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Linea Glass (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Noord-Scharwoude. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1722, 1723.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!