Pelletkachel kopen Sint Pancras

Vergelijk installateurs pelletketels Sint Pancras

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sint Pancras kopen opent nieuwe deuren om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden tal van type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels pelletkachelrevolutie.nl doorzoek je uitgebreide informatie die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie type modellen:

  kachel installateur 1834

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door meerdere factoren. Belangrijk zijn: type huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1834
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sint Pancras zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Ostro 80 Tube van het merk Dielle SRLEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1050
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Langedijkgebruikt 3030 kWh stroom en stookt 3030 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €148,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Sint Pancras vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de HR ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders kiezen voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Sint Pancras waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Sint Pancras

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijs-interessante oplossing: lagere broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in sint-pancras


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste adviseurs zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn diverse vragen over jouw huis. Bijvoorbeeld het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en kies voor een professionele installateur in Sint Pancras. Check de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Sint Pancras


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Sint Pancras?

Tegenwoordig zijn er allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over duizenden pelletketel en pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €650 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Dustin 28 (densan), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Anna / Paula (Bronpi), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.
 • Smart (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Sint Pancras. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1834.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!