Pelletkachel kopen Reuver

Vergelijk installateurs pelletketels Reuver

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Reuver kopen opent nieuwe deuren om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn meerdere modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van deze pagina ontdek je omvangrijke informatie die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5953

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van meerdere onderdelen. Denk aan: huis-specificaties, de wensen, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeenteBeesel
Postcode5953
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Reuver geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Calla van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1050
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Beeselgebruikt 3390 kWh stroom en nog eens 3390 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €172,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Reuver vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio woningeigenaren oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Reuver waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Reuver

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een duurzame en besparende installatie: minder vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €950 per kachel.

pelletkachel installateurs in reuver

Omliggende plaatsen:

Veelbesproken merken:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. Veel adviseurs zijn actief in hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je diverse vragen die gaan over jouw woning. Relevant zijn de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van je ingevulde data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als het gewenste model en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en kies voor een geschikte installateur in Reuver. Check de verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Reuver


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Reuver?

Er zijn op dit moment meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk niet mis. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen €950 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • B10 / CORY B10 (L’Artistico), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • IP 9 (Gruppo Piazzetta), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • TERMO NOVARA (Ferroli), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Reuver. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5953.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!