Pelletkachel kopen Malden

Vergelijk installateurs pelletketels Malden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Malden kopen stelt jou in staat om je huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt velerlei soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij de pelletkachel-vergelijker lees jij handige info die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 6581

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van verschillende zaken. Je kunt denken aan: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6581
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Malden iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de P 12 Slim Water + Air van het merk SenkoOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Heumengebruikt 3210 kWh stroom en 3210 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €177,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Malden vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel mensen overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Malden waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Malden

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel wordt aangeraden voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een groene en prijs-interessante beslissing: beperkte uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1400 per kachel.

pelletkachel installateurs in malden

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd moet worden. Veel adviseurs werken in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen verschillende vragen m.b.t. het woonobject. Relevant zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van je ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als de kleur en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga in zee met een uitstekende installateur in Malden. Kijk naar beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Malden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Malden?

Recent kun je gebruik maken van meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen €700 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Inserto D10 (Mondena Italia), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Clips 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Carya LP9 (Invicta), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Malden. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6580, 6581.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!