Pelletkachel kopen Daarlerveen

Vergelijk installateurs pelletketels Daarlerveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Daarlerveen kopen opent nieuwe deuren om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het betreft geperste houtkorrels. Er bestaan diverse kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Middels deze website lees je toepasbare gegevens die helpen bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7687

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van allerlei aspecten. We spreken over: jouw soort huis, het doel, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7687
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Daarlerveen iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de ALPINA LP6 van het merk CAMINETTIOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hellendoorngebruikt 3210 kWh stroom en stookt 3210 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €177,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Daarlerveen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer huizenbezitters overwegen een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Daarlerveen waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Daarlerveen

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model zorgt voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een duurzame en relatief goedkope optie: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €400 per ketel.

pelletkachel installateurs in daarlerveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de details en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. Veel uitvoerders focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen m.b.t. je huis. Voorbeelden zijn het type woning, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als uitstraling en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies voor een uitstekende installateur in Daarlerveen. Houd rekening met reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Daarlerveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Daarlerveen?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over honderden pelletkachel & pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is varieert tussen de €600 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Ermione idro 20 (Palazzetti Lelio), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.
 • MUSA HYDROMATIC 16 (MCZ), vermogen 16,1 [KW], €1400 subsidie.
 • ERA (Malavolta), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Daarlerveen. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7687.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!