Pelletkachel kopen Haarle

Vergelijk installateurs pelletketels Haarle

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haarle kopen maakt het mogelijk om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van deze website lees jij veelzijdige gegevens die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 7448

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan allerlei zaken. Denk aan: jouw type woning, het doel van de kachel, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7448
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Haarle misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Keops van het merk EcoforestNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Hellendoornverbruikt 3210 kWh stroom en 3210 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €177,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Haarle vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer mensen preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Haarle waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Haarle

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel is geschikt voor een CV toepassing en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een duurzame en besparende oplossing: beperkte CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1050 per model.

pelletkachel installateurs in haarle


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte aangeleverd kan worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen wat vragen over je woning. U kunt denken aan de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als de kleur en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en selecteer een goed bekendstaande installateur in Haarle. Houd rekening met beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Haarle


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Haarle?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel installaties die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs extra interessant. Het bedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €550 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Royal Air 90 (Palazzetti Lelio), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • EGO AIR UP (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • PLUTO (KRASA Metali D.o.o), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Haarle. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7448.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!